DON WILLIAMS – VOLUME ONE / VOLUME TWO / VOLUME III

De titel van het dubbele verzamelalbum dat we hier onder de loep zullen nemen is “Volume One / Volume Two / Volume III”. U zal inmiddels al wel begrepen hebben dat het hier over drie verschillende vinylplaten zal gaan van een artiest die meer dan vijftig jaar muziek maken op de teller heeft staan. De vertolker van alle dertig songs op deze drie platen is countryzanger en songschrijver Don Williams, geboren in Floydada, Texas op 27 mei 1939 en op 78-jarige leeftijd overleden in Mobile, Alabama op 8 september 2017 aan de gevolgen van een chronische longziekte.

De solocarrière van deze over een prachtige bas-baritonstem beschikkende zanger begon in 1971 en leverde hem in totaal vijftig top 20-noteringen op, 45 top 10-noteringen en 17 nummers haalden de nummer 1-positie in de country-hitlijsten. In 2010 werd hij meer dan terecht opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’ van Nashville, Tennessee die al sinds 1961 de legendes uit de countrymuziek aan haar erelijst toevoegt.

Met 25 albums in zijn discografie is Don Williams misschien wel één van de meest productieve countrysterren en de drie hier samengevoegde platen waren dan ook de eerste drie in het lange rijtje. “Volume One” was zijn debuutalbum en dateert uit 1973. In het daaropvolgende jaar kwamen de twee andere platen “Volume Two” en “Volume III” op de markt. De omwille van zijn gestalte en zijn grote vriendelijkheid kreeg Don Williams de bijnaam ‘The Gentle Giant Of Country Music’.

Vooral zijn kwaliteiten als talentrijk songschrijver werden later door vele andere grote muzieksterren geapprecieerd. Zij toonden dit door in hun carrière een coverversie van één of meerdere van zijn liedjes op te nemen. In dat lijstje zien we de namen van o.a. Johnny Cash, Eric Clapton, Lefty Frizell, Sonny James, Alison Krauss, Alan Jackson, Kenny Rogers, Waylon Jennings en Pete Townshend.

De eerste eigen nummer 1-hit kwam er voor Don Williams echter pas in 1974 met het nummer “I Wouldn’t Want To Live If You Didn’t Love Me” uit de plaat “Volume III” die op dit verzamelalbum staat. De fans van countrymuziek zullen ongetwijfeld zijn grootste hits kennen: “I Believe In You” uit 1980, “You’re My Best Friend” uit 1975, “We Should Be Together” uit 1974 (video 2) en “I Recall A Gypsy Woman” uit 1973 (video 1). Dit laatste nummer is een song uit het album”Volume One” maar is pas enkele jaren later in 1976 in vele landen een grote hit geworden in de periode dat de countrymuziek in Europa op zijn hoogtepunt stond.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST
Disc One

VOLUME ONE:
Come Early Morning
Too Late To Turn Back Now
Endless Sleep
The Shelter Of Your Eyes
I Recall A Gypsy Woman
No Use Running
How Much Time Does It Take
My Woman’s Love
Don’t You Believe
Amanda
VOLUME TWO:
Wish I Was In Nashville
Your Sweet Love
She’s In Love With A Rodeo Man
Atta Way To Go
We Should Be Together
Loving You So Long Now
Oh Misery
Millers Cave
I Don’t Think About Her No More
Down The Road I Go
Disc Two
VOLUME III:

I Wouldn’t Want To Live If You Didn’t Love Me
Fly Away
Ghost Story
Goodbye Isn’t Really Good At All
Such A Lovely Lady
The Ties That Bind
When Will I Ever Learn
Why Lord Goodbye
I’ve Turned You To Stone
Lovin’ Understandin’ Man

Artiest info
Website  
 

video